Op dit honderd jaar oude elektriciteitshuisje aan het Tiendplein zinderen sinds 2015 de lichtgevende ribben van een wereldbol. Het is een netwerkvisualisatie annex globe, waarin havenstad Rotterdam het centrum van de wereld is. De lijnen komen namelijk uit bij de grootste stip met daarop 010, het kengetal van Rotterdam. Daaronder staat de tekst The World is Yours, waarmee Arno Coenen en Iris Roskam jongeren in de buurt zelfvertrouwen willen geven: de wereld ligt aan jullie voeten, maak er wat van! Het is een citaat van gangster Tony Montana uit de film Scarface (1983). Het Tiendplein werd namelijk jarenlang belast met criminaliteit en drugsoverlast. Het herinrichten van het Tiendplein en het kunstwerk is een initiatief van de Alliantie West-Kruiskade, een samenwerking van de gebiedscommissie, Gemeente Rotterdam, winkeliersvereniging en Woonstad Rotterdam. Producer was Mothership.

 

Over Arno Coenen
Arno Coenen (Deventer, 1972) is een beeldend kunstenaar en studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Hij maakt werk in verschillende media, zoals videokunst, 3D animatie, glas en mozaïek. Coenen heeft samen met zijn partner Iris Roskam meerdere werken in Rotterdam gemaakt, waaronder de plafonddecoratie Hoorn des Overvloeds in de Markthal.

Over Iris Roskam
Iris Roskam is glaskunstenaar en getrouwd met beeldend kunstenaar Arno Coenen. Samen hebben ze diverse kunstwerken gemaakt, waaronder het plafondkunstwerk Hoorn des overvloeds voor de Markthal.