3 jaar geleden zette Rainie met haar man voet op Nederlandse bodem. Ze was al een paar keer eerder geweest, familiebezoek. Maar deze keer was het anders, ze ging blijven. Ze miste wel het eten van thuis. Haar ouders hadden een mooi restaurant op Curacao en dat gevoel van gastvrijheid, lekker en goed eten wilde ze graag naar Nederland brengen. En zo opende 3 maanden geleden het Caribbean Eethuis op de 1e Middellandstraat 34a. 

Veel gerechten zijn in het “buitenland” toch echt anders, daarom proberen ze bij het Caribbean Eethuis zo dicht mogelijk bij de traditionele “home-cooking” stijl van de Antillen te blijven. Zo prijken er op de kaart allerlei gerechten die inmiddels redelijk bekend zijn bij de gemiddelde Rotterdammer, zoals het “broodje Dynamite” en natuurlijk een goede Tjauw Mien Moksie. Waar het Caribbean Eethuis echt wel een verschil maakt zijn de echte Antilliaanse gerechten zoals Sate Batata, of te wel een heerlijke sate van
kip, maar dan met gebakken aardappeltjes, en een heerlijke, maar geheime saus. Deze saus wordt ook wel Saus di Karni genoemd. Maar ook de voor de Chicken a la Parilla moet je naar de 1e Middellandstraat komen. 

Met haar mooie eethuis in het Oude Westen stapt Rainie, dan wel op afstand maar in de voetsporen van haar ouders. Ze zag bij haar ouders dat een restaurant het beste naar boven kan halen. Het is altijd lekker, het is altijd gezellig en je komt altijd “bekenden” tegen, kortom, het Caribbean Eethuis wil een soort mini-Curacao naar Rotterdam halen. Het moet een mooie multi-culturele afspiegeling van de eilanden en Rotterdam zijn. 

Voor het Caribbean Eethuis zijn de openingsdagen een beetje afwijkend, geopend van maandag tot en met zaterdag. Zondag is
een familiedag en dat is belangrijk. Zo heeft het Caribbean Eethuis een mooie kaart en staan ze op alle sociale media en kun je alle gerechten ook makkelijk bestellen voor thuis.