In het midden van de West-Kruiskade, daarom toepasselijk op Middellandstraat 16 is een oude bekende, of beter, nieuwe bekende neergestreken met hun nieuwe eetconcept, Marseille. Alles verwijst naar de Zuid-Franse Havenstad als je binnenkomt. En daar begint precies de aangename verwarring.

In een mooie vitrine bar slash counter staan mooie bakken. Deze bakken zijn gevuld met heerlijke bekende gerechten. Zo liggen er gebraden poussin-hennetjes, wat geroosterde paprika’s, een mandje oesters (want het is zondag) en dan nog wat mooie keramieken kommen met op het oog, heerlijke sauzen. De vensterbank voor het grote raam staat vol met de lekkerste taarten en koeken. Alles op z’n Frans! Kris neemt de bestelling van de, net binnengekomen gast en gaat aan de slag. “Heb je een oestermes?”, “Nee, mag ik er eentje lenen, ik breng hem morgen terug!” En dan is de verwarring compleet! Het enige wat er niet “Frans” was aan dit tafereel is de taal, die is ronduit Rotterdams.

“Marseille is net als Rotterdam een havenstad met invloeden van over de hele wereld”. En die verschillende invloeden, gecombineerd met de passie en liefde voor het Zuid-Franse maken dat Kris en DJ het over de Franse boeg hebben gegooid met deze mooie aanvulling op de West-Kruiskade. Maar met het gezegde, “Wat je ver haalt, is lekker” zijn de heren het niet helemaal eens. Zo worden de kipjes speciaal bij de Islamitische slagerij van de buren besteld, de groentes komen bij de Turkse overbuurman vandaan en voor de vissen heeft DJ een ander mooi adresje in de buurt.

De kaart is op z’n Frans, beetje dit, ongeveer dat, maar altijd vers en altijd met zorg en liefde bereidt. De croissants zijn bijvoorbeeld veel “voller” van smaak en gevoel, het brood is net iets knapperiger en de Confit de Canard heeft de tijd gekregen om alle smaken aan zich te laten binden. Er ligt een kommetje gekookte eieren in de vitrine. “Voor een speciale gast uit de wijk, die er meteen 3 koopt, beetje zout en weer door”. Dus de kaart is niet absoluut en alleen voor de francofiel, maar ook voor de buurt. “We hebben zelfs energie-drankjes voor de jongens van de wijk”.

Vanwege de maatregelen omtrent Corona is Marseille geopend van 10.00uur ’s ochtends tot 18.00uur in de avond van donderdag tot zondag. De ambitie is om 7 dagen in de week van ’s ochtends vroeg voor de café-au-lait met croissant, via de lunch met gevulde broodjes en de apéro met lekker hapjes, de late uren van de avond in te duiken. En dat alles met een hapje en drankje zoals deze ooit waren bedoeld, je eventjes te laten voelen als een “koning in …. “ inderaad!!!

Kortom, Marseille is niet helemaal naar Rotterdam gekomen, er is een stukje Frankrijk dat puur Rotterdams blijkt te zijn!”