Er is een kinderboek gemaakt over Amina Hussen genaamd ‘Het Zonneservies’. Help je mee haar verhaal verder te vertellen?

Amina Hussen is een echte spil in de wijk. Middels Stichting Krachtvrouwen Oude Westen ondersteunt ze honderden vrouwen met uiteenlopende nationaliteiten in de wijk. Ze brengt hen met elkaar in contact en helpt ze een plek in de Nederlandse samenleving te vinden, waar ze hun talenten kunnen inzetten en ontplooien. Amina wil haar verhaal en de boodschap om er meer voor elkaar te zijn, met zoveel mogelijk mensen delen. ‘Het Zonneservies’ is een eerbetoon aan Amina en Stichting Krachtvrouwen.

Het servies staat voor verbinding.

Het brengt Amina terug naar haar kindertijd en haar moeder in Somalië. Het staat symbool voor de relatie die zij met haar kinderen heeft, mede dankzij goede gesprekken aan de eettafel. Én het staat voor het netwerk dat zij hier heeft opgebouwd: stichting Krachtvrouwen is begonnen met de simpele activiteit van samen een kopje thee drinken.Het boekje is verdeeld in 3 x 3 losse verhaaltjes: Amina als kind, Amina toen ze net in Nederland woonde en Amina als Krachtvrouw.Alle verhaaltjes zijn gebaseerd op de persoonlijke verhalen van Amina, en worden ondersteund door een afbeelding waarin het servies centraal staat.

 

Nog eens extra bijzonder is dat elk boek uniek is door haar handgemaakte kleurrijke stoffen omslag, gemaakt door een krachtvrouw in het naaiatelier. Daarvoor gebruiken zij zoveel mogelijk reststoffen oftewel het is ook nog eens duurzaam dus!  Een prachtig boek met een unieke omslag.

 

Koop hier in de voorverkoop (via de crowdfunding) een exemplaar van het kinderboek ‘Het Zonneservies’ & steun stichting Krachtvrouwen.