Chickz&Chipz

Het is altijd een beetje onduidelijk waar de West-Kruiskade precies ophoudt en waar de 1e Middellandstraat begint. Het Tiendplein is een mooi scheidingspunt in de lange straat. En juist dit plein wordt steeds meer een aantrekkelijk horeca-plein. Een mooie mengeling van echt Rotterdams, echt Oude Westen en alles wat daar een beetje bijhoort en daar komt een nieuwe ster bij: Chickz&Chipz.

Na een paar jaar de wijk te hebben verrijkt met het heerlijke eten van Madera House is Ashraf Ballari aan de overkant begonnen met Chikz&Chipz, een nieuw kip-concept-restaurant dat de wereld moet gaan veroveren. Een strak ingerichte zaak, van alle gemakken, maar vooral van alle veiligheidsverhogende middelen voorzien restaurant. Zo hoeft het personeel geen geld meer aan te raken door een mooie machine. Corona legde de opening een paar maanden verder in de toekomst, maar bracht dus ook verbeteringen. “Geen gefrituurde kip, maar alles gegrild en geroosterd”. “Het zou een mooie start van een wereldwijde keten kunnen worden” lacht Ashraf, “maar eerst maar eens de eerste winkel openen met goed personeel en hopelijk snel veel vaste gasten”.

Het concept is even simpel als geniaal, kip, alleen maar kip. Er zijn natuurlijk bijgerechten zoals een waanzinnige “Loaded Chipz”, met alles erop en eraan, maar de hoofdrol is echt weggelegd voor de “kip”. Een mooie maar net zo belangrijke rol is weggelegd voor het personeel van Chikz&Chipz. Ashraf onderneemt al een paar jaar aan het Tiendplein en heeft zo zijn hart verloren aan de jeugd in de wijk. Door diverse tafeltennissessies die plaatsvinden op een door WMO Radar financieel gesteund locatie,  kwam hij in contact met steeds meer jongeren uit de wijk. 4 van deze jongens hebben inmiddels een vaste baan gevonden in een van de zaken van Ashraf.

Met de komst van een nieuw kip-restaurant is de West-kruiskade en het Oude Westen niet alleen een mooie en lekkere plek rijker, maar wordt er ook gebouwd aan de economische weerbaarheid van de wijk en haar bewoners. Nu hopen dat we snel een kippie kunnen bestellen om onze vingers bij af te kunnen likken.

Nieuwsgierig naar meer info? Ga naar www.chickzandchipz.nl of volg Chickz&Chipz via Instagram.