Iets meer dan 5 jaar geleden begon de heer Gareng met een spannende uitdaging: een Surinaams Javaans Eethuis, gebaseerd op de recepten van zijn familie. Nu 5 jaar later is die droom verder dan uitgekomen en is Warung Gareng een begrip in Delfshaven. Sinds februari van dit jaar is er op de 1e Middellandstraat een tweede vestiging van dit authentiek Surinaams Javaanse eethuis gekomen. Een logische plek voor Gareng en zijn team, vlak bij het “Chinatown” van Rotterdam en een mooie lokatie om de geheime familie recepten verder aan de man te brengen in Rotterdam. 

Al jaar en dag vormen de familie recepten van Warung Gareng de basis van het succes. Zo wordt er voor de sate het malste vlees gezocht, de beste grill techniek toegepast; maar waar het geheim echt schuilt is in de saus. Het is een oud-familiegeheim om deze saus op basis van pinda’s zo te maken en hiermee een gooi te doen naar de beste sate van Rotterdam. Zo worden ook de Bakkeljauw en Ikan Teri volgens oude familie recepten gemaakt. En dat proef je. Telo, een soort “friet” van cassave met de allerlekkerste toppings. Ikan Teri is bijvoorbeeld een heerlijke saus met de perfecte combinatie van zout(gedroogde visjes), pittig (chili) en zoet. En om het voor iedereen heel aantrekkelijk en makkelijk te maken is er elke dag een andere aanbieding, de “Gareng of the day”. Hierdoor is het heel gemakkelijk om de kaart op een leuke manier uit te proberen. 

Zondag is het tahoe lontong met kip en taugé voor maar €4,-. Kortom, genoeg om je tong bij op te eten. 

Door Corona is het niet makkelijk geweest voor de horeca sector. Maar met zulke signaturen dishes heeft Warung Gareng de ergste crisis overleeft. En vergeet niet dat Warung Gareng met heel veel liefde en passie het buffet tijdens jouw feestje wil verzorgen. Ze zijn te vinden op alle sociale media en op de Schiedamseweg of natuurlijk bij ons op de Kade: 1e Middellandstraat 23B