Fred Fitz James was een vaste waarde op de West-Kruiskade, het Oude Westen, zelfs voor Rotterdam. Met een niet-aflatende energie stond Fred dagelijks in zijn winkel in de Billboardmall (West-Kruiskade 47b). Of het nu om simpele dingen ging als “geesten in huis” of moeilijker zaken zoals gezondheidsklachten, of zelfs onmogelijke dingen als een baantje vinden terwijl je gediscrimineerd werd… Fred draaide er zijn hand niet voor om. 

Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen op 16 november het bericht kwam dat Fred was overleden. 2 jaar geleden overleefde hij een dramatisch ongeluk op de Kade, maar Corona bleek voor hem een maatje te groot. We missen Fred elke dag op de Kade. Het is dan ook niet voor niets dat een kwaliteitskrant als het NRC een heel artikel aan hem wijdt.

Op 28 november werd Fred onder hele grote belangstelling naar zijn laatste rustplaats gebracht, maar niet zonder dat hij via zijn geliefde West-Kruiskade was gegaan. Met traditionele baar-dragers, een Brass-band en heel veel vrienden en bekenden werd het een kleurrijke middag. Waarschijnlijk precies zoals Fred zelf voor ogen had gehad.

Rust zacht!

Het hele artikel in NRC