Kiekjes van de Kade – #1

 

Welkom bij onze nieuwe rubriek waarin we onze getalenteerde bezoekers in het zonnetje zetten! In deze serie presenteren we prachtige Kiekjes van de Kade, geschoten door enthousiaste fotografen. Ontdek de verhalen achter de lens en laat je inspireren door hun unieke perspectieven.

Bij de eerste aftrap stellen wij graag Paddy aan jullie voor, geboren en getogen in Rotterdam.

Vertel eens wat over jezelf, Paddy?

“Tijdens de Covid-periode heb ik een oude hobby weer opgepakt: fotograferen. Dit keer ben ik er serieuzer mee aan de slag gegaan, zowel qua ontwikkeling als qua apparatuur. Maar vooral met veel plezier.

Straatfotografie is voornamelijk wat ik doe. Ik kan er echt van genieten om naar mensen op straat te kijken en dan bijzondere momenten met mijn camera (op een respectvolle manier) vast te leggen. Een plek die zich daar uitstekend voor leent is natuurlijk de West-Kruiskade!

Vroeger kwam ik er al vaak vanwege Nighttown, en nu bezoek ik dit gebied regelmatig om foto’s te maken. Vanwege de aanwezigheid van zoveel verschillende culturen, de leuke eettentjes en gezellige straatfeesten is dit voor elke fotograaf een feest om plaatjes te schieten.”

Wat is jouw favoriete (door jou geschoten) foto van de Kade?

“Ik heb gekozen voor deze foto als mijn favoriet, omdat deze plek op een prachtig en herkenbaar punt zit voor iedereen. Gezien dit gebied ook wel Chinatown wordt genoemd, vond ik dit wel toepasselijk. Daarnaast had ik het geluk dat er op dat moment een dame met prachtige rode kleding naar binnen stapte, wat natuurlijk goed past bij deze locatie. En ik was blij dat niemand anders voor mijn lens liep, aangezien het een druk punt is.”

Nog meer Kiekjes van Paddy bekijken? Check dan https://www.instagram.com/pdy_graphy