Om in de huidige Corona tijd te willen ondernemen heb je geloof in jezelf nodig, maar ook in de producten die je wilt gaan verkopen. Het kan ook van belang zijn om je toekomstige klanten te kennen en te weten waar ze graag komen en wat ze lekker vinden.

Laten nu al deze ingrediënten in de nieuwe uitdaging van Ali Bourich zitten. Ali is vorige week opengegaan met zijn nieuwe restaurant Planetrolls. Op de hoek van de Korte Bajonetstraat en de 1e Middellandstraat, volgens Ali “gewoon de West-Kruiskade”, zijn de deuren opengegaan van een nieuw concept. De planetrolls zijn rolls, of beter gezegd wraps waar alles in zit. “Alle rolls zijn vers, verse ijsbergsla, ui, tomaat, het zijn de kruiden op het vlees, of de sauzen die het verschil maken. Planet verwijst naar de namen en herkomst van de verschillende rolls, zo heb je de Marakesh met heerlijke merguez worstjes en kip. Maar de Rotterdam mocht ook niet ontbreken op kaart, heerlijke roll met kipsate, frietjes en verse sla en satesaus. “Toch een knipoog naar de Surinaams-Indische roots van Rotterdam” lacht Ali. Er staan ook een paar heerlijke hamburgers, net even anders dan normaal, en een paar frisse salades op kaart. En vergeet vooral de frietjes met kaassaus niet!!

Het idee voor Planetrolls is ontstaan tijdens het verblijf van Ali in Marokko. Hij heeft economie gestudeerd, maar toen hij in Marokko in contact kwam met een ijswinkel, meer een koffiezaakje met heerlijke taarten begon er een “horeca-droom” te ontstaan. Een heerlijke maaltijd in een roll, verschillende smaken en groepen bedienen, dat moest een gat in de Rotterdamse markt zijn, dacht hij. Er waren al een paar van deze restaurants in Marokko, maar nog geen in Nederland. Er werden ook leuke locaties elders in de stad aangeboden, maar Planetrolls moest op de West-Kruiskade komen. “Hier komt de doelgroep: urban, bewust, jong. Hier moet “Student Jantine” maar ook “designer Omar” zijn of haar gezonde, verse maaltijd vinden”. Het restaurant is toegankelijk ingericht, maar heeft ook iets sjieks. Glimmende tegelwand, mooie verlichting, marmeren tafeltjes, alles straalt perfectie uit.

Planetrolls is een paar dagen voor de start van de Ramadan opengegaan. En dat hebben ze gemerkt! Drie dagen heel druk, mede ook omdat alle gerechten met halal-producten worden bereid. Maar nu in de Ramadan is het een stuk rustiger. Ze zijn nu geopend van 12-20uur! En je kunt bestellen via Thuisbezorgd.

“Maar”, zegt Ali, “na de Ramadan gaan we los!” Er staat een grootse opening gepland en dan is Planetrolls helemaal klaar voor 7 dagen in de week, tot 1 uur in de nacht genieten van heerlijke rolls!!