In een zogenaamde pijpenla aan de West-Kruiskade zit een heel leuk klein eethuisje: SuperCrepe. De vloer die van hout lijkt, de bamboe-lampjes aan het plafond, een super kleurrijk menu bord achter de counter; alles ademt Aziatische Street food! Jian Bing is een Chinese snack die heel veel wordt gegeten om en rond scholen in heel China. Oorspronkelijk komt de snack uit Tianjin, een kleine stad bij Beijing. Altijd bezig om zijn grotere broer af te troeven, zoals het een beetje bij Schiedam en Rotterdam hoort.

 

Eigenaresse Sam legt uit wat een Jian Bing is; een pannenkoek die op het laatste moment wordt afgemaakt met een geklutst ei. De pannenkoek dient echter alleen als smakelijke “samenhouder” van alle lekkere groente, vlees, krokante sojavellen en sauzen.

“Vroeger als we naar school gingen kocht ik vaak een Jian Bing met een vriendin. Samen hadden we genoeg geld voor 1 portie en die werd altijd in tweeën gesneden” Terwijl Sam verder vertelt dat de smaken naar het zuiden steeds zoeter worden in China, en in het noorden juist scherper en zouter, wordt de Jian Bing geserveerd. Hij is inderdaad prima te delen met een ander. Maar die Jian Bing is niet de enige lekkernij die Sam je graag voor zet. Zo zijn er overheerlijke dumplings, chickenwings en nog veel meer.

 

Het lijkt een heel nieuw plekje in de straat, maar niets is minder waar, SuperCrepe zit al 3 jaar op de West-Kruiskade. Vlak voor de Corona heeft Sam de hele zaak verbouwt. Maar corona heeft SuperCrepe hard getroffen. Het was Sam’s ambitie om een snack uit haar jeugd naar Rotterdam te brengen. Vele Chinese uitwisselingsstudenten wisten SuperCrepe te vinden, maar die zijn allemaal naar “huis”. En aan bezorgen wil Sam niet beginnen: “Vers is de Jian Bing het lekkerst. Ik kan de kwaliteit niet garanderen als hij in een brommertje de hele stad door moet”.

 

Wat zijn de plannen voor de toekomst? SuperCrepe is bezig met een mooie nieuwe locatie, een paar meter van de huidige locatie. En nog steeds wil Sam de smaak van de eeuwenoude snack ook aan de Nederlandse eetcultuur meegeven. “En het was een rampjaar” zegt Sam, maar dat hoort ook bij het jaar van de Rat. Dus kijken we samen met Sam uit naar veel succes in het jaar van de Os, welke in het teken staat van hard werken en uiteindelijk veel “oogsten”.

 

SuperCrepe is geopend van woensdag tot zaterdag van 12.00 – 19.00 of bel even van tevoren om het zeker te weten: +316 21666669 ook wordt er hard gewerkt aan een website: www.supercrepe.nl